Φαρμακευτικός Σύλλογος Ιωαννίνων

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΥΥΚΑ: ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΠΕΡΙ ΩΡΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ»
Πέμπτη, 07 Μάιος 2015 11:54

Αθήνα, 7/5/2015

Αριθμ. Πρωτ. 1671

ΠΡΟΣ

- Υπουργό Υγείας 

κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

- Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας 

κ. Ανδρέα ξανθό 

- Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας 

 

κ. Γιάννη  Μπασκόζο 

Αξιότιμοι κύριοι, 

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε πως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την πρόεδρο του νεοσύστατου «σωματείου - ινστιτούτου» φαρμακοποιών, το οποίο σημειωτέον σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας αριθμεί επισήμως 37 μέλη. 

Προφανώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα της πολιτικής ηγεσίας να συνομιλεί με όποιον θεωρεί  η ίδια σκόπιμο, ωστόσο μας προκαλεί έντονο προβληματισμό  ως προς την υποβάθμιση του ρόλου θεσμικού οργάνου όπως ο ΠΦΣ,  όταν η συγκεκριμένη υποομάδα βγάζει ανακοίνωση για συνάντηση με τον υπουργό υγείας και μάλιστα επισήμως γράφει  εξ ονόματός  του ότι «Ο Υπουργός θα συνεχίσει τις συζητήσεις με όλους τους φορείς προκειμένου να εξετάσει λεπτομερώς τα σχετικά θέματα και να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση».

Σημειώστε ότι οι εν λόγω φαρμακοποιοί εκπροσωπούνται για τα θεσμικά αιτήματά τους από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής στον οποίο εντάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του «ινστιτούτου». Ευελπιστούμε  ότι δεν είναι στις προθέσεις αυτής της Κυβέρνησης η αποδυνάμωση του θεσμικού συνδικαλιστικού ρόλου των συλλόγων.

Η ανησυχία μας εντείνεται ακόμη περισσότερο από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» (πατήστε ΕΔΩ) όπου αναφέρει πρόταση του υπουργείου υγείας ως μέση λύση,  την λειτουργία των φαρμακείων και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης αλλά και το Σάββατο! (Για να δείτε την απάντηση του ΠΦΣ στο ΕΘΝΟΣ, πατήστεΕΔΩ).

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει και προεκλογικά διατυπώσει τις  θέσεις του για το ωράριο, για το οποίο υπάρχουν καταγεγραμμένες οι δεσμεύσεις σας. 

Η ευθύνη μας αφορά τα 11000 φαρμακεία και όχι το συμφέρον μερικών δεκάδων που μάχονται για το προσωπικό τους όφελος.

Παρακαλούμε να έχουμε την επίσημη διάψευση του παραπάνω δημοσιεύματος  που έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές  δεσμεύσεις και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στο πρόγραμμα του οποίου ρητά και κατηγορηματικά αναφερόταν  πως «Ο ρόλος του φαρμακοποιού και του φαρμακείου είναι μέρος του συστήματος υγείας και υπόκειται σε κανόνες δημοσίου συμφέροντος τους οποίους ορίζει η πολιτεία». 
Επομένως η έννοια του ανταγωνισμού και της ελεύθερης  οικονομίας  που επικαλείται εμμέσως η συγκεκριμένη υποομάδα , είναι αντίθετες με τις διακηρύξεις του κόμματος σας.

Εν αναμονή της απάντησης σας.

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ             ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

 

Επικοινωνία

Φ.Σ. Ιωαννίνων
Γεωργίου Παπανδρέου 2
45221, Ιωάννινα
τηλ. 26510 26758
info@fsioanninon.gr
Βρείτε μας στον χάρτη

Ημερολόγιο

September 2019
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Είσοδος μελώνetesta-logo

Σχεδιασμός και κατασκευή ιστότοπου k-provoli
Ermis
Ειδήσεις, marketing και εκπαίδευση για το φαρμακείο και τον φαρμακοποιό | Κάρτα πελάτη για το φαρμακείο