Φαρμακευτικός Σύλλογος Ιωαννίνων

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2015 08:35

  ΑΘΗΝΑ 14.10.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πλήρη στήριξη τους προς τους Έλληνες φαρμακοποιούς εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Αυστριακού Συλλόγου  στην διάρκεια της συνάντησης με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στο Βερολίνο.

Στην επίσημη ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ABDA (Γερμανικός Φαρμακευτικός Σύλλογος) κ. Friedemann Scmidt  απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνο  Λουράντο τονίζει πως :

«Η εμπειρία από την Σουηδία , καταδεικνύει πως η απελευθέρωση των φαρμακευτικών συστημάτων , δεν βελτιώνει αλλά επιδεινώνει το  σύστημα  διανομής  φαρμάκων και τις εργασιακές συνθήκες των φαρμακοποιών.

Σε πολλά κράτη  μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Σουηδία , η Εσθονία και η Ουγγαρία, γίνονται προσπάθειες να ρυθμιστούν  ξανά τα φαρμακευτικά συστήματα, μετά από τις άσχημες εμπειρίες που απεκόμισαν από την απελευθέρωση».

«Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα  που εξυπηρετούν την δημόσια υγεία απαιτούν υψηλά επίπεδα προστασίας – αναφέρεται στο κείμενο - και δεν θα πρέπει να  εξετάζονται μόνο από την οικονομική τους πλευρά».

Και η επιστολή καταλήγει στηρίζοντας την θέση των ελλήνων φαρμακοποιών για την εφαρμογή του Γερμανικού μοντέλου , αναφέροντας πως «εξαιτίας της μακρόχρονης θετικής εμπειρίας από το ρυθμισμένο σύστημα της χώρας , το οποίο επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την Γερμανική Βουλή , στηρίζουμε τους Έλληνες  φαρμακοποιούς στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα ρυθμισμένο σύστημα λειτουργίας των φαρμακείων  και υποστηρίζουμε την απαίτηση τους να χρησιμοποιήσουν το Γερμανικό μοντέλο σαν σημείο αναφοράς για την αναμόρφωση του ελληνικού συστήματος».

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος στο τέλος της συνάντησης  ζήτησε από την Γερμανική αντιπροσωπεία να στηρίξει τις θέσεις των ελλήνων φαρμακοποιών και στα ευρωπαϊκά όργανα ενώ  ταυτόχρονα τους προσκάλεσε να συνυπογράψουν στην Ελλάδα  Χάρτα Συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων των τριών χωρών στο οποίο να αναδεικνύεται η Ανεξαρτησία του Φαρμακοποιού και η ρύθμιση της λειτουργίας του Φαρμακευτικού Συστήματος  έτσι  ώστε να διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο η Προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΦΣ                                                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

 

Επικοινωνία

Φ.Σ. Ιωαννίνων
Γεωργίου Παπανδρέου 2
45221, Ιωάννινα
τηλ. 26510 26758
info@fsioanninon.gr
Βρείτε μας στον χάρτη

Ημερολόγιο

August 2019
S M T W T F S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Είσοδος μελώνetesta-logo

Σχεδιασμός και κατασκευή ιστότοπου k-provoli
Ermis
Ειδήσεις, marketing και εκπαίδευση για το φαρμακείο και τον φαρμακοποιό | Κάρτα πελάτη για το φαρμακείο